Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte správný názor na věc. R^ R^

1 0
možnosti
Foto

Prosím, přečtěte si, co jste napsal, pak se ptejte. Psal jste "vždycky". Kdapak to vždycky je? Jinak doby, kdy se zavíralo za to, že se řeklo, že Husák je vůl, jsou dávno pryč. Já takové věci nikdy něříkal, ani jsem to neřekl o Zemanovi.Jeho slovník je pestřejší. Ale jeho přetahování o podpisy s koalicí je opravdu na "odpočinutí si někde". Chápete snad, že podepsaným poslancům je více jak 18 a Zemanovi také? Že když něco podepíši a druhý bych chtěl mým podpisem manipulovat, že se dokáži ozvat? Chápete také, že ten kdo by chtěl s podpisy manipulovat by asi nebyl při smyslech, protože by to prasklo teď a hned s obrovskou ostudou? A že ten, kdo požaduje notářský zápis je nepřímo označuje za podvodníky?

0 1
možnosti

Nevím, jestli je úplně přesné slovo "podvodníky", ale věřit se jim nedá, když ještě den před jmenováním vlády a hysterickým máváním nějakými podepsanými archy např. paní Peake mluvila s panem prezidentem a ujišťovala ho o něčem úplně jiném, než co druhý den podepsala. Takže asi tak.

1 0
možnosti

P95a92v97e75l 61K73u28l98a

31. 7. 2013 11:28

Bezmála 6 milionů oprávněných voličů NECHTĚLO Zemana za prezidenta. Tak jaký silný mandát :-/:-)

2 1
možnosti

Přesněji: bezmála 6 milionů ho nevolilo. Problém je ten, že kolem 4 milionů 8-o nevolilo vůbec a tudíž kdo ví jak by to dopadlo, kdyby u voleb byli....

3 0
možnosti

Tak schválně. Můžeme se hádat. Moc pochází z ústavy nebo z lidu? Jo aha, my nejsme lidově demokratická republika. No, tak to asi znamená, že si politici můžou dělat, co chtějí a na lidi můžou kašlat.

No a teď máme iniciativního prezidenta. Že by konkurence parlamentu? Proč ne? Aspoň se budou snažit.

2 0
možnosti

V podstatě souhlasím. Jediné co mě na téhle situaci baví je fakt, že politici řvou jak paviáni, že dělá kroky neústavních zvyklostí, ale aby si konečně sjednotili názory co je ústavní a žádoucí a co ne a řešili jako nejvyšší zákonodárná moc úpravy pravomocí prezidenta tak o tom ani vidu ani slechu... Opravdu mě zajímá za jak dlouho jim dojde, že mediálními kroky nedosáhnou naprosto ničeho. I když kdo ví. Už dnes máme z ostudy kabát, a média sledují i v zahraničí a vývoj ekonomický bych očekával co nevidět.

1 0
možnosti

Samotné "přinášení 101 podpisů" je ptákovina, která nemá v platném právu žádnou oporu. Vymyslel si to Klaus jako šikanu socdemáků v době jejich vnitrostranické krise. Je hloupé, že to po něm Zeman opakuje, protože když to udělá ještě i další president, stane se z toho ústavní zvyklost, a to zvyklost vpravdě idiotská.

Ovšem když už to opakuje, pak rozumím požadavku na notářské ověření.

Po Nečasově pádu se přeci Němcová holedbala tím, že donese 101 podpisů a po určitém čase dokonce vykřikovala, že už je má (nikdo je ale neviděl). Jenomže od té doby se situace změnila, Rusnok ani Zeman nelení a jednají veřejně a určitě i neveřejně, takže tehdejších 101 podpisů už nemusí platit. No a Zeman chce mít jistotu, že Němcová nepoužije tehdejší tedy "politicky pravěké" podpisy k získání nominace za měsíc - chce prostě, aby se jí její podporovatelé podepsali znovu.

K tomu je třeba pochopit, že když druhá vláda nedostane důvěru, je na tahu předseda sněmovny. Pokud by druhá vláda byla ODS+TOP09 a nedostala by důvěru (101 by se ukázalo falešných), pak by vládla do té doby, než by předseda sněmovny doporučil presidentovi třetího předsedu vlády. Ale když nedoporučí, nic se mu nestane, žádný trest ho nestíhá a žádná lhůta ho netísní.

Kdyby president nekonal a nejmenoval po nevyslovení důvěry nového předsedu (druhého), hrozí mu žaloba k ústavnímu soudu za neplnění ústavních povinností. Předsedovi sněmovny za nesplněný třetí pokus však nehrozí nic.

Je tedy jasné, že druhá vláda může být z ODS+TOP09 jedině v případě, když bude ZCELA JISTÉ, že důvěru ve sněmovně dostane. Zeman taky není blbej, aby se jimi nechal ošidit jak malej kluk. A proč že jim nevěří? No přeci proto, že oni první začali obviňovat jeho, že chce nechat vládnout vládu po demisi za nevyslovení důvěry do konce volebního období - a jak známo, přísloví "podle sebe soudím tebe" platí nejvíce právě na podvodníky a lumpy.

6 1
možnosti
Foto

Promiňte, tady je logický nedostatek. Domníváte se, že by nikdo nekřičel, že je na té listině neprávem nebo dokonce bez svého vědomí? Myslíte si, že by někdo rizkoval takovou blamáž? My jsme společnost přenotářovaná, přerazítkovaná, přeprávníkovaná, užalovaná a neschopná si konflikty, spíše pseudokonflikty, řešit rozumem a nectíme starou zásadou, že lumpem je až ten, který něco provede a je odsouzen. Ne apriori že každý subjekt, který nemá razítko, notářsky ověřený podpis a deset titulů vpřed či vzad, je podezřelý.

Ve Švédsku k založení firmy stačí vyplnit formulář s podpisem svědka, který svým podpisem údaje stvrzuje a úřad již 80. letech do tří dnů žádost potvrdil a dalo se podnikat. To se týká smluv mezi lidmi. Se Švédskem obchoduji 14 let a nikdy jsem s žádným podnikatelským subjektem žádnou smlouvu nepodepsal a vše funguje jen na bázi mailů a občasných návštěv.

0 0
možnosti
Foto

Tak nevím, pořád se zaklínáme tím, že to či ono není ve světě zvykem a ústavními zvyklostmi a nějak se mi ztrácí tak nějak vlastní úsudek člověka. Přece když sněmovna funguje na přeběhlících a poslanci jsou stíháni a někteří dokonce zavření a pořád se takovým lidem deleguje moc nad námi? Copak neukázali dost jasně, že jim jde jen o prachy a voliči mají jen jednu možnost účastnit se života ve své zemi a to jsou volby. Jinak nic. Při volbách prezidenta je pozoruhodné, že se voleb zúčastnilo skoro pět milionů lidí. Prezident je díky tomu právě takovou protiváhou zvůli těch zkorumpovaných poslanců a zaplať Pán Bůh za to, že jim trochu zatnul tipec. Co vše ještě vyplave na povrch, možná se budeme divit. Prostě situace je nezvyklá a proto jsou ústavní zvyklosti na h...a prezident musí improvizovat. Je vidět, že má odpovědnost k těm skoro třem milionům voličů.[>-] Kdyby byl na hradě KS asi by v tom jel s nima, protože je jeden z nich, to je fakt.;-O

4 1
možnosti

Prezident prostě Němcové nevěří, že tu většinu má. A já se ani nedivím, při přelétavosti Lidem a nezařazených poslanců. A že se podobná situace nikde v podobných zemích nevyskytla? Musíme pořád jen opakovat? Nemůžeme být v něčem jednou první? Mě osobně na prezidentově požadavku nic tak strašného nepřijde. A chorobná touha nevzdělané a pořád šokované Němcové být premiérkou tak aspoň utrpí nějakou tu ránu. Každý premiér/ka je nebo bude lepší než zafektovaná Němcová.

4 4
možnosti

Když končí nějaká stará vláda, tak si vždycky říkám, že horší už to být nemůže, ale ta nová mě během pár měsíců přesvědčí, že horší to být může. Nerozlišuju mezi oranžovými a modrými, prostě u nás je tradice, že kdo se dostane k moci, tak hrabe. A hrabalo se pod sebe i za vlády Miloše Zemana, netvrdím, že hrabal přímo on sám, ale svým kamarádům ve vládě beztrestné hrabání svou nečinností umožňoval.

3 0
možnosti

Vstoupil jsem na blog ve chvíli, kdy měl jedno přečtení. Pečlivě jsem článek přečetl a kliknu na karmu. Už dlouho tady nenapsal nikdo něco tak blízkého tomu, co cítím.

6 2
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4620x

Seznam rubrik