Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Evžen

12. 2. 2008 15:03
copak,copak

copak voliči sociální a komunistické demokracie tady bojují za "vyšší princip" mít děti už v 18ti?;-D

0 0
možnosti

Miloslav Šimek

12. 2. 2008 17:22
Re: copak,copak

Ehm, jak bych to ... asi takhle : Obávám se, že zde spíše svádí boj právo na cokoliv (např. nemít děti) s jistým skepticismem při pohledu na názor paní autorky. Zatímco skeptik by asi řekl něco v tom smyslu, že autorka se svým názorem chcípne bez potomstva a širšímu okolí to bude celkem šumák, tak naproti tomu zastánce bezdětnosti by asi řekl že na to má nezadatelné právo a jen tak dál. Co si kdo vybere je jeho věc, nicméně a to budete asi vyvracet dosti těžko, tak se dá obecně říci, že kdo chcípne bez potomků, těžko předá svoje geny dál a tím pádem mi připadá, že zrovna tuto strategii zastávat není příliš prozíravé, pokud ovšem Vám není osobní pohodlí nade vše.

0 0
možnosti
S

slunitko

12. 2. 2008 14:12
já souhlasím

Já s článkem souhlasím, protože jsem se taky rozhodla nemít děti a to už dávno a myslím si, že do toho nikomu nic není a už mě fakt štve, když se každý ptá "a próóóč?" a "nejsi divná?". Co je komu do toho, jestli chci mít děti nebo ne? Je to moje rozhodnutí a nebaví mě vysvětlovat, proč jsem se tak rozhodla a že nejsem divná, že jsem úplně normální.

0 0
možnosti

Pavka

12. 2. 2008 14:53
Samozřejmě

Ano, jsme různí a je těžké dnes někoho označit za nenormálního. Jen někteří normální jsou např. fyzickými impotenty a někteří jsou duševními impotenty. Impotent = neschopný rozmnožování.

0 0
možnosti

Buggssy

12. 2. 2008 13:59
...

"Nepotácím se po bytě v poblitých teplákách s jedním dítětem přisátým k prsu a druhým omotaným kolem nohy."Tohle já taky nedělám, ale neznamená to, že nemám děti.

0 0
možnosti

K.

12. 2. 2008 13:55
Tolerance především

Souhlasím s Bobem. Ještě jednou musím napsat, že z Vašeho netolerantního, ironického, pohrdajícího tónu ke všem lidem co mají děti usuzuji, že Váš problém není netoleratní okolí, ale Vy sama. Měla bych být v podstatě na Vaší straně, protože je mi přes třicet a dítě nemám. Ale nejsem. Chcete-li totiž po někom aby byl tolerantní, musíte toho být taky schopna a to Vy zatím rozhodně nejste.

0 0
možnosti

aaa

12. 2. 2008 13:50
Vladano, uzij si

Soucasna zapadni konzumni spolecnost je zalozena na snaze o  kumulaci pozitku. Receno cesky to znamena, ze dama jako je autorka povazuje za vrchol uspokojeni soul*z, pricemz zaroven skleduje na TV oblibeny serial a lize zmrzlinu. S detmi by to neslo, s detmi by se musela o zmrzlinu podelit.

0 0
možnosti

Evžen

12. 2. 2008 15:05
Re: Vladano, uzij si

Váš vrchol uspokojení je mít děti? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

pakoss

12. 2. 2008 13:35
Naprosto svobodná volba mít či nemít dítě!

Na tom, že člověk nechce dítě není nic špatného, je to normální rozhodnutí.....!R^

0 0
možnosti

Jana

12. 2. 2008 18:44
Re: Naprosto svobodná volba mít či nemít dítě!

HURA. Konecne  nekdo rozumny. SOUHLASIM je to naprosto svobodna volba !!!!!!!!

0 0
možnosti

Bob

12. 2. 2008 13:34
Menší konkurence

Skvělé rozhodnutí, chválím!

Dětí je už teď všude spousta, a čím víc bude žen jako vy, tím menší konkurenci budou mít jednou ty moje při výběru školy a hledání zaměstnání.

Akorát se bojím, abyste si své rozhodnutí nerozmyslela. Podle toho, jak detailně až obsedantně máte nastudované všechny záležitosti kolem rození a výchovy, se bohužel dá usuzovat, že ve skutečnosti chcete něco jiného, než se nám i sobě snažíte namluvit.

0 0
možnosti

Pavka

12. 2. 2008 12:58
Slepá vývojová větev

Milá spokojená bezdětná,

nikdo Ti neubírá právo zařadit se po bok rostoucí skupiny obyvatel planety, kteří jsou samostřední sobci. Nemyslím to hanlivě, jeto pouze definice. Definice mě samého by taky nezněla asi lichotivě. Ty však patřích k podobně vybočujícím "samostatným" ženám a mužům, obvykle metrosexuálním, kteří si také obvykle vystačí sami.

Abych to zkrátil, genetika je neúprosná a nemnožící se sobci, kteří nechtějí přijít o pohodlí žít a cestovat bez dětí, kteří se chtějí "bavit" kdykoli se jim zamane, tito egoisté se prostě nebudou reprodukovat a jejich vývojová větev skončí jejich smtí. Zážitky z Bali vyletí komínem a hadry a boty také. Tak to je, máš na to právo, slabí, líní, neschopní budou v populaci vyřeďováni.

0 0
možnosti

pakoss

12. 2. 2008 13:37
Re: Slepá vývojová větev

:-)))))   ano a ti schopní, silní a pracovití budou početně sílit......

Kdopak je tou skupinou v ČR, která má nejvyšší reprodukci??? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

T.J.

12. 2. 2008 12:52
Respekt k odlišnosti aneb pavlačové drbání

Oceňuji tento hrdý názor a myslím, že je to z velké části napsáno z naštvání. Což není ale vůbec špatně, naopak. Otázkou zůstává, jestli je třeba to lidem vysvětlovat a ventilovat, protože hnidopiši, a lidé, kteří se rádi zabývají cizími příběhy víc než sebou, lidé, kteří neuznávají něco odlišného, byť i tak normálního, budou vždy rejpat a rejpat... Je to jako chuť na čokoládu či buřta ;o) Respekt k něčemu jinému chybí mnohým... Ovšem vyslovit názor je zas lidské...záleží, jak se podá... Mně, jako mamině by jen nejvíce mrzelo, že bych neměla pokračování genů... prostě na sklonku bych nechtěla umírat s pocitem, že jsem tu svou krev nezanechala...i když.... tento svět a žití v něm... to je ale o něčem jiném. Pěkný den a spoustu trpělivosti  nadhledu

 

.

0 0
možnosti

Jana

12. 2. 2008 19:02
Re: Respekt k odlišnosti aneb pavlačové drbání

Vidite jsou mamusky hodne a tolerantni a spokojene.....

A takovych  se ani  trosku nedotklo to " o blinkani" a tak co autorka popisovala. Protoze vi , ze  muze byt dobre  a nekdy spatne....

Proste  v detech to neni...

JSOU DOBRI LIDE a SPATNI LIDE

Preji  hezky vecer a at se vam i vasim detem dari.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4620x

Seznam rubrik